

VSPK INTERNATIONAL SCHOOL, SONIPAT PA 1 Syllabus & Date Sheet Session: 2025-26 Grade -XLB (COMMERCE)

	Grade -XI B (COMMERCE)		
Date/Day	Subject/	Syllabus	
	Teacher's Name		
		Hornbill -	
		• Prose -	
		Ch.1 The Portrait of a Lady	
		• Poetry -	
15.05.25	English	Poem-1: A Photograph	
(Thursday)	Ms. Sukhda	Snapshots -	
		Ch-1: The Summer of the Beautiful White Horse	
		Grammar - Reordering of Sentences, Transformation of Sentences	
		Reading Skills - Note making	
		Writing Skills - Poster Making (Short Writing Task)	
		MICRO -	
16.05.25	Economics	Ch-1: Economics and Economy	
(Friday)	Ms. Jaspal	Ch-2: Central Problems in an Economy	
		STATISTICS -	
		Ch-1: Economics-An Introduction	
		Ch-2: Meaning, Scope and Importance of Statistics	
	Business	Part : A -	
17.05.25	Studies	Ch-1: Evolution and Fundamentals of Business	
(Saturday)	Ms. Rashi	Ch-2: Forms of Business Organisation	
		Ch-2: Basic Accounting Terms	
19.05.25	Accountancy	Ch-6: Accounting Equations	
(Monday)	Ms. Rashi	Ch-7: Double Entry System	
		Ch-9: Books of Original Entry - Journal	
	РНЕ	Ch-1: Changing Trends and Career in Physical Education	
	Mr. Harjeet	Ch-2: Olympism Value Education	
	in in jeee	Ch-3: Yoga	
		· · <i>G</i> **	
21.05.25			
(Wednesday)		Ch-1: Computer System Overview	
	CS	Ch-3: Boolean Logic	
	Ms. Devanshi	Ch-4: Introduction to Problem Solving	
		Ch-14: Cyber Safety	
		Ch-1: Numbers	
22.05.25	Applied Maths	Ch-2: Indices & Logarithms	
(Thursday)	Ms. Ekta	Ch-3: Quantitative Aptitude	
		Ch-4: Mensuration	

General Instructions :-

- Exam will be of Subjective type.
- The School timings from 15.05.25 to 20.05.25 will be 7:30 am to 10:00 am.
- The School timings from 21.05.25 onwards will be the same as regular i.e. 7:30 am to 02:10 am.
- Maximum Marks for all the subjects will be 40.
- Time duration for the exam will be 1.5 hrs.

7:30 am	7:40 am	10 min	Attendance / Gayatri Mantra
7:40 am	7:50 am	10 min	Settlement According to Seating Plan
7:50 am	8:10 am	20 min	Answer Sheet Distribution / Question Paper Distribution
8:10 am	8:20 am	10 min	Question Paper Reading Time
8:20 am	9:50 am	1.5 hr	Exam Attemptation Time
9:50 am	10:00 am	10 min	Fruit Break

The Schedule for exam from 15.05.25 to 20.05.25 as follows:

The Schedule for exam on 21.05.25 as follows:

7:30 am	7:40 am	10 min	Settlement According to Seating Plan
7:40 am	7:50 am	10 min	Question Paper Distribution / Reading Time
7:50 am	9:20 am	1.5 hr	Exam Attemptation Time
9:20 am	9:35 am	15 min	Fruit Break