IT MODE ### I

VSPK INTERNATIONAL SCHOOL, SONIPAT

PA 1 Syllabus & Date Sheet Session: 2025-26 Grade - XI C (Humanities)

Date/Day	Subject / Teacher's Name	Syllabus
15.05.25 (Thursday)	English Ms. Sukhda	Hornbill - • Prose - Ch.1 The Portrait of a Lady • Poetry - Poem-1: A Photograph Snapshots - Ch-1: The Summer of the Beautiful White Horse Grammar - Reordering of Sentences, Transformation of Sentences Reading Skills - Note making Writing Skills - Poster Making (Short Writing Task)
	History Ms. Mithlesh	Ch-1: Writing and City Life
16.05.25 (Friday)	Economics Ms. Jaspal Sociology Mr. Atul	MICRO- Ch-1: Economics and Economy Ch-2: Central Problems in an Economy STATISTICS - Ch-1: Economics-An Introduction Ch-2: Meaning, Scope and Importance of Statistics Ch-2: Terms, Concepts and Their Use in Sociology Ch-3: Understanding Social Institutions
17.05.25 (Saturday)	Hindi Ms. Promila	आरोह भाग - 1 • गद्य खंड पाठ-1: नमक का दरोगा (प्रेमचंद) • काव्य खंड पाठ-1: कबीर दास (सबद 1) अभिव्यक्ति और माध्यम - रचनात्मक लेखन
19.05.25 (Monday)	PHE Mr. Harjeet	अपठित बोध Ch-1: Changing Trends and Career in Physical Education Ch-2: Olympism Value Education Ch-3: Yoga
	CS Ms. Devanshi	Ch-1: Computer System Overview Ch-3: Boolean Logic Ch-4: Introduction to Problem Solving Ch-14: Cyber Safety

		INDIAN CONSTITUTION AT WORK
		Ch-2: Rights in the Indian Constitution
20.05.25	Pol. Sci.	Ch-3: Elections and Representation
(Tuesday)	Ms. Jaspal	POLITICAL THEORY
		Ch-1: Political Theory

General Instructions:-

- Exam will be of Subjective type.
- The School timings from 15.05.25 to 20.05.25 will be 7:30 am to 10:00 am.
- The School timings from 21.05.25 onwards will be the same as regular i.e. 7:30 am to 02:10 am.
- Maximum Marks for all the subjects will be 40.
- Time duration for the exam will be 1.5 hrs.

The Schedule for exam from 15.05.25 to 20.05.25 as follows:

7:30 am	7:40 am	10 min	Attendance / Gayatri Mantra
7:40 am	7:50 am	10 min	Settlement According to Seating Plan
7:50 am	8:10 am	20 min	Answer Sheet Distribution / Question Paper Distribution
8:10 am	8:20 am	10 min	Question Paper Reading Time
8:20 am	9:50 am	1.5 hr	Exam Attemptation Time
9:50 am	10:00 am	10 min	Fruit Break

The Schedule for exam from 21.05.25 onwards as follows:

7:30 am	7:40 am	10 min	Settlement According to Seating Plan
7:40 am	7:50 am	10 min	Question Paper Distribution / Reading Time
7:50 am	9:20 am	1.5 hr	Exam Attemptation Time
9:20 am	9:35 am	15 min	Fruit Break