

VSPK INTERNATIONAL SCHOOL, SONIPAT PA-1 Syllabus & Date Sheet Session: 2025-26 Grade - XII B (COMMERCE)

Date/Day	Subject/ Touchor's Namo	Syllabus
	Teacher's Name	FLAMINGO -
		• PROSE -
		Ch 1 The Last Lesson
15.05.25	English	Ch 2 The Lost Spring (Anees Jung)
(Thursday)	Ms. Sukhda	• POETRY -
(1111.544))		P 1 My Mother at Sixty-Six
		P 2 Keeping Quiet
		VISTAS -
		Ch 1 The Third Level
		Ch 2 The Tiger King
		Reading Skills - Unseen Passages
		Writing Skills - Notice Writing
		MACRO -
		Ch-5: Money
16.05.25	Economics	Ch-6: Banking
(Friday)	Ms. Jaspal	IED -
		Ch-1: Indian Economy on the Eve of Independence
		Ch-2: Indian Economy(1950-1990)
		Ch-3: Economic Reforms since 1991 (New Economic Policy)
15.05.05		Part-A (Principles and Functions of Management)
17.05.25	Business Studies	Ch-1: Nature and Significance of Management
(Saturday)	Ms. Rashi	Ch-2: Principles of Management Ch-3: Business Environment
	Core Maths	Ch-4: Planning Ch-1: Relations and functions
	Ms. Ekta	Ch-2: Inverse trigonometric functions
	1 115. 12 Kta	Ch-3: Matrices
		Ch-5: Continuity and differentiability
		Ch-6: Applications of derivatives
19.05.25	DITE	Ch-1: Management of Sporting Events
(Monday)	PHE	Ch-8: Biomechanics and Sports
	Mr. Harjeet	Ch-9: Psychology and Sports
		Part-A (Volume-1) - Accounting for Partnership Firm
20.05.25	Accountancy	Ch-1: Fundamentals of Partnership
(Tuesday)	Ms. Rashi	Part-A (Volume-2) - Accounting for Companies
		Ch-6: Accounting for Share Capital
		Ch-7: Issue and Redemption of Debentures
21.05.25		Ch-1: Python Revision I
21.05.25	CS Ma Davanshi	Ch-2: Python Revision II
(Wednesday)	Ms. Devanshi	Added from Class XI
		Ch-12: Tuples
		Ch-13: Dictionaries

General Instructions :-

- Exam will be of Subjective type.
- The School timings from 15.05.25 to 20.05.25 will be 7:30 am to 10:00 am.
- The School timings from 21.05.25 onwards will be the same as regular i.e. 7:30 am to 02:10 am.
- Maximum Marks for all the subjects will be 40.
- Time duration for the exam will be 1.5 hrs.

The Schedule for exam from 15.05.25 to 20.05.25 as follows:

7:30 am	7:40 am	10 min	Attendance / Gayatri Mantra
7:40 am	7:50 am	10 min	Settlement According to Seating Plan
7:50 am	8:10 am	20 min	Answer Sheet Distribution / Question Paper Distribution
8:10 am	8:20 am	10 min	Question Paper Reading Time
8:20 am	9:50 am	1.5 hr	Exam Attemptation Time
9:50 am	10:00 am	10 min	Fruit Break

The Schedule for exam on 21.05.25 as follows:

7:30 am	7:40 am	10 min	Settlement According to Seating Plan
7:40 am	7:50 am	10 min	Question Paper Distribution / Reading Time
7:50 am	9:20 am	1.5 hr	Exam Attemptation Time
9:20 am	9:35 am	15 min	Fruit Break